Slana torta od lisnatog testa - Orbita Vesti

Top Novosti

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

subota, 13. kolovoza 2016.

Slana torta od lisnatog testa



Sastojci
500g lisnatog testa
fil
500g mladog sitnog sira ili fete
100g kisele pavlake
100g majoneza
150g secerca
300g pilecih virsli
100g kackavalja
130g kiselih krastavaca
50g praziluka
zacini
so, origano, mirodjija
i jos
pola kisele pavlake


Priprema
1.
 Lisnato odmrznuti, kod mene su po dve jufke, svaku rastanjiti na milimetar, ja sam uzela veliki tanjir da mi bude okrugla torta, na jednu jufku ispala su mi dva kruga, tako i sa drugim delom testa iscrtati, a ostatak testa premesiti i ispadne jos dve kore, tako da ukupno ima sest korica. Staviti na pleh papir za pecenje i krugove testa, meni su po dva stala, obavezno izbockajte,da vam se ne naduva testo. Kad se svo testo ispekli ostavite da se ohladi.

2.
 Iseckajte praziluk i krastavce na kockice. Virsle skuvati ohladiti i njih iseckati na kockice. Kackavalj izrendisati. Uzeti vecu ciniju i u nju staviti mladi sir,pavlaku i majonez, promesati lagano, dodati so po ukusu i origano. Povrce sve spojiti u drugu ciniju, dodati toliko smese od sira da poveze sastojke,a ostalo ide za premazivanje torte.

3.
 Fil podelite na pet delova, filovati kore, gornja ostaje cista.

4.
U ostatak fila ubacite pola kisele pavlake i premazite celu tortu, a dekoracija je na vama.

Autor:Ramiz Šerbečić

Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Post Top Ad

Responsive Ads Here