Sastojci
Sastojci za tijesto:
800 g glatkog brašna
40 g kvasca
4 dl mlijeka
2 žlice šećera
2 jaja
100 g maslaca
Sastojci za premaz:
150 g maslaca
1 - 2 žlice cimeta
4 - 5 žlica šećera
1 vanilin šećer
Sastojci za premazivanje:
1 jaje
Priprema
1.
Tijesto
Kvasac i šećer preliti toplim mlijekom, promiješati i ostaviti na toplom oko 10 minuta.
U prosijano brašno umiješati kvasac, jaja i maslac te umijesiti tijesto. Tijesto pokriti i ostaviti na toplom 45 - 50 minuta, dok ne udvostruči volumen.
2.
Tijesto tanko razviti. 2/3 tijesta premazati trećinom maslaca i preklopiti 2 puta.
Pokriti tijesto i ostaviti stajati 15 minuta. Postupak ponoviti još 2 puta. Nakon trećeg premazivanja maslac posuti cimetom, šećerom i vanilin šećerom. Preklopiti.
3.
Tijesto razviti u dugačak pravokutnik,širine oko 15 - 20 cm. Rezati trake širine 2 cm te svaku traku uviti spiralno nekoliko puta.
4.
Prutiće slagati na masni papir, držati na toplom oko 30 minuta te ih premazati razmućenim jajetom. Cimet prutiće peći 10 - 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 °C.
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar