Sastojci
brašno 500g
mleko 2dl
kvasac 20g
so 1 kašičica
šećer 1 kašičica
peršunov list pola vezice
mlaka voda 0,5dl
margarin ili maslac 50g
ZA FIL
slanina dimljena 200g
jaja 3
Priprema
1.
Kvasac razmutiti u mlakoj vodi, umešajte u brašno i dodajte sve ostale sastojke.Ostavite da naraste. Kada naraste ponovo ga premesite i još jednom ostavite da naraste. Rastanjite ga oklagijom . Slaninu isecite na kockice stavite u tiganj, zagrejte i dodajte jaja, sve dobro izmešajte i ostavite da se ohladi. Fil razmašite po testu i pospite seckanim peršunovim lišćem. Urolajte, stavite u tepsiju i ostavite još malo da odmara. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar