Japanski soufflé cheesecake - Orbita Vesti

Top Novosti

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

subota, 13. kolovoza 2016.

Japanski soufflé cheesecake




Sastojci
4 jaja
160 g bijele čokolade

160 g krem sira













Priprema

1.
Zagrijati pećnicu na 170°C.
Namazati maslacem papir za pečenje i iznutra obložiti kalup promjera 20 cm.  Izvana ga obložiti aluminijskom folijom jer će se torta peći u vodenoj kupelji, pa da voda ne prodre u kalup. Tako obložen kalup staviti u dublji pleh.
Ja sam pekla u posudi za soufle obloženoj papirom za pečenje, tako da nisam izvana obložila folijom.
2.
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
Bjelanjke dobro ohladiti.
Otopiti čokoladu na pari, dodati krem sir i dobro promiješati. Sad dodati žumanjke i špatulom sve dobro promiješati tako da se dobije glatka smjesa.

3.
Umutiti čvrst snijeg od bjeljanjaka, pažljivo ga, u tri navrata, dodati u smjesu, opet špatulom promiješati i uliti u kalup.
Kalup staviti na pleh i uliti vruću vodu.
Peći 15 minuta na 170°C, a zatim još 15 minuta na 160°C. isljučiti pećnicu i ostaviti ga da miruje još 15 minuta.

4.
Ohlađenu tortu posuti šećerom u prahu, ili preliti voćnim preljevom po želji i poslužiti.

Autor:Ramiz Šerbečić

Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Post Top Ad

Responsive Ads Here