Sastojci 4 osobe
10 kg paradajza
2 kg neljutih paprika-po mogućnosti somborki
1 kg ljutih paprika-po mogućnosti somborki
3 kašika šećera
3 kašika soli
300 ml ulja za prženje
Priprema
1.
paradajz oprati, posušiti, oljuštiti i iseći na četvrtine. ne čistiti od semenki.sa uljem, šećerom i solju dinstati na srednjoj vatri.
kada se masa prepolovi i paradajz delom raskuva ubaciti očišćene paprike.efekat je bolji ako su paprike cele , samo očišćene od semenki.
po ukusu, što zavisi od kiselosti paradajza dodati još soli ili šećera da bi se izbalansiralo do onog kada slano-slatko-kiselo ima savršeni spoj.
2.
dinstati dok paprike ne omekšaju.vrelo se sipa u tople teglice, dobro se zatvori i umota u neko ćebence.
može se na kraju dodati pre sipanja i malo konzervansa, za svaki slučaj, zbog održivosti zimnice, ali ovo uslikano je zimnica od prošle godine,jedva se našla u podrumu...
Posluživanje
ide kao salata uz variva, pečenje, pikantna je uz roštilj, a može i samo sveži hleb...
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Post Top Ad
Responsive Ads Here
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Post Top Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Templatesyard is a blogger resources site is a provider of high quality blogger template with premium looking layout and robust design. The main mission of templatesyard is to provide the best quality blogger templates which are professionally designed and perfectlly seo optimized to deliver best result for your blog.
Nema komentara:
Objavi komentar