Sastojci 3 osobe
6 paprika, isečenih po dužini
1oo g sitno isečene dimljene, mesnate slanine
3 šake očišćenog i opranog spanaća
400 g sremskog sira
40 g ribanog parmezana
beli luk u prahu
morska so
sveže mleveni crni biber
ljuta tucana paprika
malo maslaca
ekstra devičansko maslinovo ulje
Priprema
1.
Rernu zagrejati na 180°C.
Na malo zagrejanog maslaca, propržiti slaninu da postane reš.
Dodati spanać i promešati da svene.
Ocediti.
2.
U većoj činiji pomešati sremski sir, parmezan, spanać i slaninu, dodati predviđene začine i dobro promešati.
3.
Napuniti polovine paprika, rasporediti ih na podmazanom plehu, poprskati maslinovim uljem i peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.
Posluživanje
Punjene paprike poslužiti po želji, tople ili hladne.
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar