"Gnijezda" - Orbita Vesti

Top Novosti

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

subota, 13. kolovoza 2016.

"Gnijezda"

Ovo jelo pripada u ona jela "sve u jednom loncu" gotovo u deset minuta .Fidelini posloženi u loncu sa okruglicama od mljevenog mesa.Ako nemate vremena za meso slobodno možete koristi i gotove svježe pečenice /kobasice/koje izvadite iz opne i nastavite po receptu.Meso možete pripremiti kako i inače pripremate meso sa začinima po ukusu.



Sastojci  4 osobe
250g tjestenine zavijene u gnijezda tipa fidelini
250g mljevenog mesa
prstohvat ljute paprike
1/2žličice mljevene slatke paprike
1/2žličice majorana/mažuran
1/2žličice Timijana sušenog Podravka
2 naribana češanja češnjaka
Temeljac oko 2,5dl/kocka
100g ribanog sira

1žličica timijana/origana/za posuti sir


Priprema
1.
 Ajko volite brze recepte sa tjesteninom i kobasicom topla preporuka za ovaj recept od Jamie Olivera/OVDJE/
Izvadite fideline iz kese ,izaberite lijepa gnijezda .Posložite gnijezda u tavu u koju će se peći ,pazite da imate poklopac za tu tavu.

2.

Meso pomiješate sa začinima dobro ga promiješate ,možete uzeti komadić i prepeći na suhoj tavi da vidite dali je začinjen po vašem ukusu.Od mesa radite okruglice ,napravite onoliko okruglica koliko imate gnijezda.Stavite loptice u gnijezdo lagano pritisnite da se poveže.

3.

Podlijete sve sa temeljcem ,neka bude toliko da se prekrije tjestenina ,okruglice će se kuhati u pari. Pustite da sve prokuha ,smanjite vatru na pola ,poklopite pustite da kuha deset minuta .Otvorite povremeno poklopac ,ako je tekućina isparila a tjestenina nije gotova možete dodati još malo temeljca.
4.

Nakon deset minuta prospite naribanim sirom i timijanom.Poklopite na još pet minuta ,za to vrijeme bi tekućina trebala ispariti ,sir se otopiti.

Servirate toplo uz salatu .

Autor:Ramiz Šerbečić

Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Post Top Ad

Responsive Ads Here