Sastojci 4 osobe
1 manji karfiol
2 paradajza
4 kasike limunovog soka
3 kasike maslinovog ulja
2 mlada luka
vezica sitno iseckanog peršuna
2 kasike sitno iseckane mente
1/2 svezeg krastavca
60-100 gr. feta sira
1 chen beli luk, sitno iseckan
sol i biber po ukusu
Priprema
1.
Narendati karfiol na krupnoj strani rendeta. Dodajte na kockice secen paradajz-po mogucnosti sa malo semenke. Ako ne, koristite samo mesnati deo paradajza.
Dodajte sok od limuna, maslonovog ulja, naseckanog mladog luka,dobro isitnjenog belog luka, persuna, na kockice secenog krastavca i feta sira.sitno iseckane mente, posoliti i pobiberiti po ukusu.
Sve dobro promesajte i servirajte.
Ako volite kiselkaste salate slobodno dodajte vise soka od limuna.
Posluživanje
Moze se posluziti kao salata ili kao prilog uz pecenu piletinu.
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar