Sastojci 10 osoba
5 kg zrelog paradajza
2 glavice crnog luka
3 komada zrelih paprika
pola glavice belog luka
pola kašičice crnog bibera
10 gr sušenog origana
soli(po potrebi)
šećera (kristal) po potrebi
Priprema
1.
zrele paradajze oprati i samleti na mašini koja odvaja kožicu i semenke, tako da ostane samo gusti sok od paradajza.ubaciti ga u lonac.dodati iseckani crni luk,papriku,beli luk, so, šećer i kuvati...kuvati...
2.
kada se masa ukuva da dobije gustinu kečapa probati na ukus, izbalansirati šećerom i solju, dodati suvi origano i mleveni biber. toplo sipati u tople teglice, umotati u neko ćebence ili frotir.sutradan složiti teglice u ostavu.
ja ne stavljam ljute papričice zbog dečice, ali vama ostavljam izbor: neljuto-ljuto...
Posluživanje
paradajz ovako pripremljen ide odlično za picu, paradajz sos, može služiti kao prilog uz rižu ili pomfrit...
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Post Top Ad
Responsive Ads Here
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Post Top Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Templatesyard is a blogger resources site is a provider of high quality blogger template with premium looking layout and robust design. The main mission of templatesyard is to provide the best quality blogger templates which are professionally designed and perfectlly seo optimized to deliver best result for your blog.
Nema komentara:
Objavi komentar