Zapečene tikvice - Orbita Vesti

Top Novosti

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

subota, 13. kolovoza 2016.

Zapečene tikvice



Sastojci  6 osoba
2 tikvice
brašno,krušne mrvice
2 jaja
15-20 dag šunke (nareska ili sl.)
kečap ili umak od rajčice
15 dag gauda sira




Priprema
1.
Tikvice narežite na 1 cm debele šnite.Posolite ih.Pripremite 3 tanjura -s brašnom,razmućenim jajima i krušnim mrvicama.Tikvice spanirajte pa ih stavite u lim obložen pek-papirom.

2.
Na svaki komad tikvice stisnite malo kečapa,ili premažite umakom od rajčice.

3.
Prekrijte debljom šnbitom šunke(nareska...ili slično).

4.
Na vrh stavite ribani sir(gaudu,trapist ili slično).Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva i zapecite.

5.
Poslužite još vruće .

Autor:Ramiz Šerbečić

Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Post Top Ad

Responsive Ads Here