Sastojci i količina:
• rukola 1 kom
• krastavac 1
• zelene paprike 2 kom
• belo pileće meso 400 g
• Preliv za meso
• peršunov list 1/2 vezice
• celerov list 1/2 vezice
• nana 1/2 vezice
• beli luk 2 čena
• so i biber po ukusu
• maslinovo ulje 3-4 kašike
• voda malo
• Za preliv
• maslinovo ulje 3 kašike
• limunov sok 2 kašike
• senf 1 kašičica
• so i biber po ukusu
Uputstvo za pripremu:
U visoku čašu staviti peršunov i celerov list,kao i nanu i čenove belog luka,posoliti,pobiberiti,sipati maslinovo ulje i malo vode,pa štapnim mikserom izmiksati u kašu.Ako je previše gusto,dodati još malo vode... Preliti meso i promešati da se meso obloži smesom.
Tako marinirano meso kratko ispržiti na ugrejanom ulju i odložiti na zagrejan tanjir.Rukolu odvojiti na listiće,krastavac oljuštiti i iseći na polukrugove,kao i paprike.Ređati u činiji slojeve povrća i mesa,završiti piletinom. Za preliv umutiti sve sastojke pa preliti salatu.
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar