Sastojci 2 osobe
250 g tikvica
pola kašičice soli
60 ml
istoplenog maslaca
1 jaje
50 g brašna
50 g gaude
50 g mozzarelle
muškatni oraščić
biber
so
Priprema
1.
Oprati, oljuštiti i izrendati tikvicu. Dodati pola kašičice soli i ostaviti u cjediljki najmanje sat vremena da ispusti sok.
2.
Ocjeđenu tikvicu, jaje, brašno, izrendanu ili sitno nasjeckanu gaudu, mlijeko, pola količine nasjeckanog peršuna i začine po ukusu sastaviti u jednu smjesu. Dodati istopljen maslac i sve sjediniti
3.
Ugrijati tiganj na srednju temperaturu - kod mene je to 5,5 od 9. istresti smjesu u tiganj.
Peći sa jedne strane dok se ne stvori donja korica - oko 3-4 minuta.
4.
Narezati omlet na četvrtine, a zatim okrenuti i drugu stranu takođe peći 3-4 minuta.
5.
Čim okrenete četvrtine omleta dodati po parče mozzarelle na svaku četvrtinu.
6.
Kada je gotovo prebaciti na tanjir i posuti ostatkom peršuna. Uzivajte u predivnom ukusu...
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar