Sastojci 4 osobe
Tijesto:
450g gotovog tijesta za pizzu ili:
220ml tople vode
1kesica Kvasac instant Dolcela
1/2žličice Šećera ( kristal)
1ravna žličica soli
400g glatkog brašna/manje više po potrebi
Ostalo/nadjev:
4žlice žlice maslinovog ulja
5 srednjih paprika/različite boje
1 srednji luk
2 češanj češnjaka
2 rajčice
3žlice odkoštenih crnih maslina
100g naribanog sira
100g feta sira
1žličica Origano sušeni Podravka
sol,papar
Priprema
1.
Ako volite grcke pite topla preporuka za ovaj recept /LINK GRČKA PITA/.
Napravite tijesto ako nemate gotovo: U zdjelu stavite toplu vodu dodate šećer i kvasac lagano miješate rukom da se šećer otopi .postepeno dodate brašno sa solju ,miješate dok ne dobijete tijesto koje se ne lijepi .Pokrijete krpom ili najbolje običnom trgovačkom keso i pustite da pola sata odstoji . Za to vrijeme napravite nadjev: Operete i narežete rajčice i luk.Zagrijete maslinovo ulje pa na njime ispirjate luk par minuta da uvene dodate češnjak/koji ste prije toga na sitno nasjeckali/ ,kratko propirjate ,dodate paprike nastavite pirjati desetak minuta dok paprike lagano na omekšaju.Pustite da se malo ohladi.
2.
Pripremite lim za pečenje tako da ga malo nauljite maslinovim uljem/30cm promjera/raširite tijesto.Nasjeckajte odkoštene masline ,prosite ih ukrug oko ruba pite .Preklopite krajeve tijesta.Na tijesto naribate sir na sir stavite nadjev od paprika koji ste napravili a potom pospete razmrvljenim feta sirom.
3.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C zadnjoj vodilici/najnižoj /30min.
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar