Sastojci 4 osobe
400 gr mlevenog mesa
pola glavice crnog luka i pola praziluka
maslinovo ulje, sol i papar
čili papričica
kukuruz šećerac
domaći sok od paradajza
jedna tikvica, jedan patlidžan
desetak pečenih paprika 4 jaja
Priprema
1. Na sitno iseckanom crnom luku u kombinaciji sa prazilukom dinstati mleveno meso. Začiniti solju, biberom, čilijem (ko voli), i pred kraj dodati domaći kuvani paradajz. Može i svež bez ljuske, ali ga treba dodati ranije. Na kraju dodati kukuruz. Ja sam stavila smrznuti.
2. Za to vreme iseći tikvicu na tanke šnite uzduž, umakati ih u jaja i brašno i posoliti. A ako ste vešti u isto vreme možete grilovati patlidžan i staviti ga sa strane ili to učinite posle pripreme tikvica i mesa.
3. U tepsiju nauljenu maslinovim uljem ili već nekom drugom masnoćom ređati tikvice, preko njih staviti izdinstano meso i preko mesa pečene paprike. Raširite ih celom površinom.
preko paprika poređajte patlidžan.
Zalijte jajima ili jajima i mlekom ili jajima i pavlakom. Kako volite.
Sastojci 4 osobe
400 gr mlevenog mesa
pola glavice crnog luka i pola praziluka
maslinovo ulje, sol i papar
čili papričica
kukuruz šećerac
domaći sok od paradajza
jedna tikvica, jedan patlidžan
desetak pečenih paprika
4 jaja, mleko ili pavlaka, brašno
Priprema
1. Na sitno iseckanom crnom luku u kombinaciji sa prazilukom dinstati mleveno meso. Začiniti solju, biberom, čilijem (ko voli), i pred kraj dodati domaći kuvani paradajz. Može i svež bez ljuske, ali ga treba dodati ranije. Na kraju dodati kukuruz. Ja sam stavila smrznuti.
2. Za to vreme iseći tikvicu na tanke šnite uzduž, umakati ih u jaja i brašno i posoliti. A ako ste vešti u isto vreme možete grilovati patlidžan i staviti ga sa strane ili to učinite posle pripreme tikvica i mesa.
3. U tepsiju nauljenu maslinovim uljem ili već nekom drugom masnoćom ređati tikvice, preko njih staviti izdinstano meso i preko mesa pečene paprike. Raširite ih celom površinom.
preko paprika poređajte patlidžan.
Zalijte jajima ili jajima i mlekom ili jajima i pavlakom. Kako volite.
4.
Pecite oko 40 min na 180-200 stepeni. prvih 20 minuta poiklopljeno folijom ili poklopcem, a onda skinite poklopac.
Prijatno :)
Posluživanje
Uz zelenu salatu sa limunom je nama najbolje.
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar