Sastojci
1 omot lisnatog tijesta
40 dkg jabuka
4 dkg sitno rezanih oraha
4 dkg grožđica
4 dkg sitno rezanih suhih smokava
cimet, limunova korica
20 dkg šećera
1 jaje
Priprema
1.
Lisnato tijesto razvaljajte na veličinu lima(20x30 cm).
Sredinu tijesta nadjenemo oguljenim i na listiće narezanim jabukama(ops-kad sam ih naribala idu naribane). Na njih stavimo orahe, grožđice, suhe smokve, naribanu koricu limuna, malo cimeta i šećer.
2.
Nadjev pokrijemo drugim dijelom tijesta.
3.
Premažemo razmućenim jajetom, izbodite vilicom i pecite u vrućoj pećnici na 200 stupnjeva.
Posluživanje
Pečeni kolač narežite na kocke i posipajte šećerom u prahu
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar