Sastojci
200 gr petit beurre keksa
6 punih žlica kikiriki maslaca
100 gr maslaca omekšalog
100 gr šećera u prahu
GLAZURA:
200gr čokolade 52% kakaa
2 žlice kokosovog ulja
posip po želji
Priprema:
Kekse sameljite ili sitno zdrobite i istresite u dublju posudu. U kekse dodajte kikiriki i obični maslac, šećer u prahu i rukama sve dobro povežite da se sve dobro sjedini.
Oblikujte kuglice i ostavite ih da se ohlade i stvrdnu, barem 3-4 sata. (Moje su spavale cijelu noć u hladnjaku ;))
Ohlađene kuglice umočite u glazuru od čokolade i ulja i ukrasite po želji i vratite u hladnjak dok se glazura ne stvrdne. I to je to! U slast!
Napomena: Ja sam prvi put radila sa manje maslaca i punjenje je bilo više "keksasto" i hrskavo. Ako želite kremastiju teksturu punjenja, malo povećajte količinu maslaca. Važno je samo da se kuglice fino daju oblikovati između dlanova.
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar