Sastojci 2 osobe
-1 Talianetta rezanci s umakom od gljiva
-400 ml vode
-4 šampinjona
-20 g maslaca
-1 žlica maslinovog ulja
Priprema
1.
Bijelom kruhu odstranite koricu tako da dobijete samo unutrašnjost kruha. Narežite na krupnije kocke pa usitnite u blenderu da postanu mrvice. Na zagrijanoj tavi na maslacu ispržite mrvice kruha, posolite ih i stavite na stranu.
2.
Sadržaj vrećice uspite u 500 ml tople vode, lagano miješajte i pustite da zavri. Kuhajte na srednje jakoj vatri uz neprekidno miješanje. Kuhajte dok ne dobijete kremastu tjesteninu. Pred kraj možete dodati kockicu maslaca, maknuti s vatre i dovršiti miješajući.
3.
Šampinjone odvojite od peteljki, klobuk u punoj veličini odvojite od resica. Tjesteninu stavite u unutrašnjost gljive i ponovite postupak s ostalim gljivama.
4.
Mrvice pospite po gljivama i u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C zapecite i gratinirajte tjesteninu u gljivama oko 10 min. Kada vrh gratina dobije zlatnožutu boju, izvadite i pričekajte 10 minuta da se jelo ohladi.
Posluživanje
Zapečene šampinjone poslužite na par listova salate rukole i naribajte parmezanom.
Savjet
Ostatke šampinjona ako želite možete narezati pa dodati tjestenini tijekom kuhanja.
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar