“Džepna kava” kolačići - Orbita Vesti

Top Novosti

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

petak, 12. kolovoza 2016.

“Džepna kava” kolačići

Sastojci
za 12 kolačića:
2 žlice mljevene kave
1 dl ulja
85 g šećera
1 žlica meda
200 ml vode
225 g brašna
4 žlice kakaa u prahu
1 žličica sode bikarbone
2 žlice jake espresso kave (kuhane npr. u moki, bez taloga)
1 žlica mlijeka
1 blago umućeno jaje
12 komada "pocket coffee-a"
za prekriti kolačiće:
225 ml slatkog vrhnja
kakao u prahu za posipati

Priprema
1.
Stavite grijati pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
2.
Stavite u lončić za kuhanje mljevenu kavu, ulje, šećer, med i 200 ml vode. Promiješajte i stavite kuhati mješajući na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Kad polako počne kipjeti još smanjite vatru da ne prekipi kao kava, i kuhajte još 5 minuta. Kad je kuhano dodajte 2 žlice jake espresso kave. Sirup koji ste dobili premjestite u jednu plitku zdjelu da se dobro ohladi.
3.
Kada se sirup ohladio, dodajte mu brašno i kakao u prahu te promiješajte dobro. Sodu bikarbonu pomiješajte sa žlicom mlijeka i dodajte smjesi. Na kraju dodajte umućeno jaje. Sve još jednom izmiješajte. U svaki kalupić za muffine ulijte malo smjese do pola, zatim stavite Pocket coffee pralinu u sredinu i prekrijte sa smjesom do vrha.
4.
Pecite ih 15-20 minuta, a zatim ih dobro ohladite.
5.
Za prekriti kolačiće izmiksajte vrhnje, ali ne skroz, već da bude kao lagani snijeg. Netom prije serviranja stavite malo vrhnja na kolačić i pospite sa kakaom.

Autor:Ramiz Šerbečić

Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Post Top Ad

Responsive Ads Here