Sastojci 10 osoba
3 veca krumpira
2 karote
150 g graska
1/2 crvene paprike
4 mlada luka
3 zlice nasjeckanog persina
500 g tune iz konzerve
1 jaje
sol i papar
1-2 zlice ulja za przenje
I jos
peciva za burgere
zelena slata
rajcica
tartar umak
Priprema
1.
Krumpir oguli , skuhaj i napravi pire . Ostavi sa strane da se malo prohladi . Karote oguli i nasjeckaj , pa ih blansiraj . U zdjelu za mijesanje stavi skuhani pire , blansirane karote , grasak , nasjeckanu papriku , nasjeckani luk , nasjeckani persin , ocijedjenu tunu , jaje , sol i papar . Sve dobro izmijesaj u jednolicnu masu i oblikuj burgere . Ostavi burgere u hladnjaku 30 min jer ce se bolje peci .
2.
U tavi ugrij zlicu ulja i przi burgere do zlatnozute boje oko 3 min sa svake strane . Gotove burgere serviraj na pecivu sa listovima zelene salate , snitama rajcice i tartar umakom .
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar