Sastojci
sljive
1 manja salica brasna
1 manja salica secera
malo maslaca
slatko vrhnje
Priprema
Sljive dobro oprati pa svaku ispuciti. Tepsiju podmastiti i posuti sa malo brasna i secera koje prethodno sastavimo pa dobro izmjesamo. Svaku sljivu umociti u ovu smjesu i redati ih raspucenom stranom dole prema tepsiji. Sljive se mogu redati u jednom redu ili vise stim da ih redamo jednu na drugu. Kad smo ih sve poredali posuti sa jos malo smjese brasna i secera i staviti u prethodno zagrijanu pecnicu jednu pola sata. Ako su sljive zrelije onda je potrebno manje vremena jer se karameliziraju brze nego one koje su vise zelene. Po potrebi prije nego ih izvadimo tj prije nego budu pecene posuti sa jos malo secera i izvaditi iz pecnice . Sacekati da se malo hladnu pa ih podliti sa slatkim vrhnjem. Ko nevoli slatko vrhnje moze i mlijeko.Pustiti da se potpuno ohlade pa ih jeste uz maslenicu, ili toplu pogacu.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Post Top Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Templatesyard is a blogger resources site is a provider of high quality blogger template with premium looking layout and robust design. The main mission of templatesyard is to provide the best quality blogger templates which are professionally designed and perfectlly seo optimized to deliver best result for your blog.
Nema komentara:
Objavi komentar