Prilozi uz ribu - Orbita Vesti

Top Novosti

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

četvrtak, 18. kolovoza 2016.

Prilozi uz ribu

Ako ne znate šta bi uz ribu, osim standardne kombinacije krompira i spanaća i blitve ja pravim još kombinaciju, krompir – crni luk, krombir – beli luk i kombinacija povrća i integralnog pirinča. Sve apsolutno ide jedno sa drugim, ko ne voli beli, tu je crni luk, a za one koji ne vole ni jedan tu je rižoto.
Kombinacija crni luk – krompir:
Količina zavisi od toga koliko vas i koliko ćete priloga praviti. Neka standadna količina je veća glavica crnog luka, 3 – 4 krompira srednjev eličine, maslinovo ulje, voda, suvi začin, peršunov list, jabukovo sirće.
Krompir iseckati na kockice i skuvati, pa prohladiti. U posebnu posudu naseckati crni luk na listiće, dodati kašiku suvog zalina, maslinovo ulje, 50 ml, 100 ml vode, jabukovo sirće po ukusu.
Na kraju dodati krompir i sve izmešati.
Isti postupak je i sa belim lukom. Kod ove pripreme koristite 2 – 3 čena sitno seckanog belog luka.
Rižoto sa integralnim pirinčem i povrćem – opet količina zavisi od osoba koje poslužujete. Obično ide šolja pirinča se skuva i procedi. U posebnom sudu se prodinsta manja glavica crnog luka, pa se dodaje povrće po želji ili šta se ima, šargarepa, paštrnak, grašak, tikvica. Sve se to doda luku i nalije malo vode da se zajedno dinsta. Kada voda ispari doda se pirinač, još malo prokuva, začini po ukusu, dodaje se kari i suvi začin uz bosiljak i peršunov list, pa se posluži.

Autor:Ramiz Šerbečić

Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Post Top Ad

Responsive Ads Here