SASTOJCI
10 graham krekera
2 žlice šećera
5 žlica rastopljenog maslaca
3 šalice nasjeckanog manga
1 litra kondenziranog mlijeka
3 žlice soka limete
4 velika žumanjaka
1/4 žličice soli
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. U blenderu izmiješajte krekere i šećer. Postupno dodajte maslac. Smjesu prebacite u lim za pečenje i ravnomjerno ju pritisnite dlanom. Pecite 10 do 12 minuta, odnosno dok kora ne poprimi zlatno smeđu boju.
Izvadite i pustite da se hladi. U blenderu izmiješajte mango i protisnite kroz cjedilo ili sito pomoću žlice. Umutite mlijeko, sok od limete, žumanjke i sol. Smjesu izlijte u kalup s korom i pecite 25 do 30 minuta. Izvadite i pustite da se hladi 1 sat na sobnoj temperaturi. Potom stavite kolač u hladnjak i pustite da se hladi barem 2 sata.
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar