Sastojci
500 g brasna tip 400
1 zlica secera
1 zlicica soli
100 g margarina ( otopite )
2 dl kefira
2 dl mlakog mleka
20 g svezeg kvasca
Za premaz:
50 ml mleka
1 zlicica secera
So za positi kifle
malo otopljena margarina za premaz Peceni kifli
Priprema
1.
U mlako mleko izmrvite kvasac sa malo secera i ostavite da nadodje.
2.
Posebno u dublju posudu sjedinite brasno, so i ostatak secera. Dodajte kefir, otopljeni margarin i nadosao kvasac, pa umesite glatko testo.
3.
Pokrite krpom posudu sa testo i ostavite da ostojI. Nakon toga oblikujte od testa ca 11 jufkica. Svaku jufkicu razvucite sto tanje i umotajte u pekarsku kifle. Kifle resjakten u pleh kojeg ste podmazali margarinom. Ostavite da ostoje jos malo, prekrivene na toplom mestu.
4.
Ako nemate vremena da kifle ostoje po drugi put, posto ste ih oblikovali u pekarsku kiflu. Ukopcajte rernu na 200 da se ugreje i kada se ugrejala upola, stavite pleh sa kiflama i pecite dok neporumenu, ca 20 min ili kad kifle ostojo stavite u zagrejanu rernu na 200.
5.
Svaku kiflu pre pecenja premazite mesavinom mleka i secera ( pomesajte mleko i secer ) i pospite sa soli a kada se ispeku jos tako tople premazite otopljenim margarinom.
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar