Sastojci
Sastojci za tijesto:
500 g glatkog brašna
30 g kvasca
2,5 dl mlijeka
2 žumanjka
50 g otopljenog maslaca
100 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
prstohvat soli
Sastojci za nadjev:
400 g maka
140 g šećera
2 - 3 dl mlijeka
1 Vanilin šećer Dolcela
2 bjelanjka
Sastojci za premazivanje:
1 jaje
Priprema
1.
Tijesto
Kvasac i žlicu šećera preliti s 1 dl toplog mlijeka, promiješati i ostaviti na toplom 10 minuta. Dignuti kvasac pomiješati s navedenim sastojcima (i ostatkom mlijeka), umijesiti glatko tijesto i ostaviti pokriveno 60 minuta. Tijesto tanko razviti, premazati nadjevom i zarolati.
2.
Roladu spojiti u krug i oštrim nožem zarezati kao na fotografiji te odrezane kriške slagati koso.
3.
Ostaviti na toplom 20 minuta. Premazati umućenim jajetom i peći oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
4.
Nadjev od maka
Mljeveni mak i šećer preliti vrućim mlijekom. Po želji, dodati malo ruma. U hladni nadjev umiješati snijeg od 2 bjelanjka.
5.
Savjet:
Količina sastojaka dovoljna je za dvije manje makovnjače ili jedna veća.
6.
Savjet broj 2: kriške se mogu i polegnuti
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar