Ljetne voćne lazanje - Orbita Vesti

Top Novosti

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

petak, 12. kolovoza 2016.

Ljetne voćne lazanje

                                                                          
      Sastojci
350 g keksi po želji
75 g putera/maslaca
350 g krem sira
275 g šlaga
4 žlice šećera u prahu
par kapi ekstrakta vanilije
voće po želji


Vanilin šećer

Maxi puding okus vanilija

Vanilin šećer




Priprema

1.
Keks usitnimo i pomiješamo sa otopljenim maslace. Dobivenu smjesu podijelimo u tri djela. Prvi dio utisnemo u posudu i stavimo da se hladi u frižideru dok ne napravimo kremu.
2.
Kremu dobijemo tako da posebno izradimo krem sir ( ili po našem sirni namaz) sa šećerom i par kapi vani ekstraksta te posebno izradimo šlag. Lagano spojimo šlag i sir u jednu smjesu.
3.
Kada smo gotovi sa kremom kreće slaganje. Na utisnute kekse dodamo pola kreme i viće po želji. Zatim stavimo drugi dio keksa sa maslacom i lagano utisnemo u kremu i stavimo na par minuta u zamrzivač ili frižider da nam se ne odvajaju keksi kad budemo stavljali drugi dio kreme. Zatim dodamo drugu polovicu kreme i opet voće po želji i za kraj pospemo sa preostalim keksom. Najbolje da ostoji par sati u frižideru da se sve stisne i dobro ohladi jer tako će biti puno ukusniji i postat će sličniji sladoledu.


Napomena: 
Od voće možete koristiti bilo šta. Ja sam imala maline, borovnice i ananas pa sam prvi red stavila maline i borovnice zajedno a drugi red ananas.
Količinu keksa prilagodite posudi u kojoj će te praviti i količinu šećera jer kod mene nitko ne smije jesti preslatko tako da sam ja stavljala manje šećera.

Autor:Ramiz Šerbečić

Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Post Top Ad

Responsive Ads Here