POTREBNO:
300 g plazma keksa (ili petit beure keksa)
3 pudinga od vanilije
9 žlica šećera
1l mlijeka
200 g maslaca
4 žlice kiselog vrhnja
4-5 banana
200 ml slatkog vrhnja za šlag
Upravo je onako kako ste pročitali naslov – ovo je doista jedan prefini kolač s bananama koji ćete morati izdvojiti svega 15 minuta svojega vremena. Tajna ovog kolača koji se ne peče krije se u tome što je za njegovu pripremu potrebno samo nekoliko namirnica, baza mu je puding od vanilije u koji se dok je još vruć umiješa maslac, kiselo vrhnje i izlomljeni keksi, u lim se izlije polovica smjese, složi se preko svega sloj banana i zalije ostatkom smjese i to je to. Nakon tog doista 15-minutnog posla kolač se treba ohladiti i ‘stisnuti’, morate ga još samo upotpuniti šlagom i spreman je za uživanje 🙂 Iako je nekako uvriježeno mišljenje kako su ovakvi jednostavni kolači za koje ne treba pećnica idealni za ljeto, moram priznati da je meni ovaj kolač s bananama došao kao naručen, jer nakon što se pećnica u prosincu doslovno nije gasila danima od pečenja kolača i slastica za božić, baš sam poželjela nešto trubo jednostavno za čim nema puno posla. Kolač s bananama je baš jedan pravi dječji kolač koji je oduševio moje klince, nježnog je okusa vanilije u kojem se blagi okus plazma keksa savršeno stapa sa kremom i bananama. Ovo je također kolač s kojim možete eksperimentirati do mile volje, pa tako možete u njega dodati sjeckane orahe, lješnjake, grožđice ili komadiće nasjeckane čokolade pa tako dobiti malo bogatiji okus. U svakom slučaju, 15-minutni kolač s bananama prefini je i apsolutno jedan od najjednostavnijih kolača koje sam napravila u zadnje vrijeme.
PRIPREMA:
Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati pa kad zavrije ukuhati puding. Kuhati uz miješanje par minuta dok se puding ne zgusne. Maknuti sa vatre pa u još vruće umiješati maslac narezan na komadiće, dobro promiješati pjenjačom dok se krema potpuno ne stopi. Dodati tada i kiselo vrhnje pa opet dobro promiješati i ujednačiti kremu. Tada dodati i kekse izlomljene na komadiće (izlomite ih rukama) pa sve skupa dobro izmiješati kuhačom.
U lim srednje veličine premazan tankim slojem maslaca izliti polovicu smjese, preko toga složiti banane prerezane po dužini jednu uz drugu, prekriti ostatkom smjese i pustiti da se ohladi i stisne.
Preko ohlađenog kolača nanijeti posebno tučeno slatko vrhnje, rezati na komade željene veličine i uživati u svakom zalogaju.
Dobar tek!
Autor:Ramiz Šerbečić
Izvor:recepti-kulinarka.blogspot.com
Post Top Ad
Responsive Ads Here
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Post Top Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Templatesyard is a blogger resources site is a provider of high quality blogger template with premium looking layout and robust design. The main mission of templatesyard is to provide the best quality blogger templates which are professionally designed and perfectlly seo optimized to deliver best result for your blog.
Nema komentara:
Objavi komentar